Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött káposzta darált hússal recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 1 fej fehér káposzta (nem savanyított!)
» 1 fej hagyma
» 1 dl olaj
» 1 teáskanál édesnemes pirospaprika
» 25 dkg rizs
» 50 dkg darált hús
» 2 kis konzerv sűrített paradicsom
» 1 evőkanál ételízesítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A káposzta sérült leveleit lefejtjük, eldobjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Akkora edényben, amibe belefér egészben a káposztafej, vizet forralunk, és a káposztát félpuhára főzzük. A fejről lefejtjük a leveleket, vigyázunk, hogy épségben maradjanak, és hideg sós vízbe dobjuk. A vastag ereket levágjuk. A túl apró leveleket, illetve azokat, amik elszakadtak, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a rizst, 3-4 percig pirítjuk, majd összekeverjük a darált hússal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A húsmasszából maximum 1-1 evőkanállal teszünk minden káposztalevélre, és feltekerjük. Akkor jó, ha minél kisebbre sikerülnek a töltelékek. Nagy lábos aljára kevés káposztacsíkot szórunk, rárakjuk a töltelékeket, végül befedjük a maradék káposztacsíkkal. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, megszórjuk ételízesítővel, kevés pirosaranyat is tehetünk rá, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és lassú tűzön, lefedve, a forrástól számítva kb. 40 percig főzzük. Kenyérrel, tejföllel körítve tálaljuk. Rántani nem kell!
Megjegyzés / tipp:

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 872 kcal
2 komment 12 ember kedveli kepenyestibor
2011.12.12 22:22
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
xamada 2011.12.17. 11:51 (#2)
Lovaszmarika
Innen kiollózod át teszed word-ba és onnan tudsz nyomtatni.
lovaszmarika 2011.12.16. 12:28 (#1)
Nekem megfelelő, tetszik is, de milyen módszerrel lehetne nyomtatni?
Címkék
káposzta sérült, hagymát meghámozzuk, káposztát félpuhára, fejről lefejtjük, vastag ereket, darált hússal, húsmasszából maximum, maradék káposztacsíkkal, sűrített paradicsomot, forrástól számítva, káposztalevélre, káposztacsíkkal, Felforrósítjuk, káposztacsíkot, ételízesítővel, összekeverjük, pirospaprikát, pirosaranyat, Fogyasztható, húsmasszából, paradicsomot, pirospaprika, töltelékeket, káposztafej, ételízesítő, elszakadtak, meghámozzuk, megpirítjuk, savanyított, evőkanállal, feltekerjük, maradjanak, sikerülnek, paradicsom, töltelékek, megszórjuk, fehér káposzta savanyított!, hagyma, olaj, rizs, darált, konzerv sűrített paradicsom, evőkanál ételízesítő,
Morgós csúcs
0 komment 5 ember kedveli
Puliszka, hallal és zöldfűszeres joghurttal
0 komment 2 ember kedveli
Korpás zsömle
0 komment 2 ember kedveli
Csoda kifli
0 komment 3 ember kedveli
Rakott zöldbab
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges " bogyós "csirkemell!
0 komment 3 ember kedveli
Gomba tejfölös-sajtos mártásban
0 komment 2 ember kedveli
Túró Rudi
0 komment 3 ember kedveli
Darált hússal rakott krumpli
0 komment 5 ember kedveli
Sült tökös bejgli
0 komment 6 ember kedveli
Sonkás, virslis croassant
0 komment 4 ember kedveli
Darált húsos saslik
0 komment 3 ember kedveli
Kolbászos muffin
1 komment 5 ember kedveli
Házi erős paprika
0 komment 2 ember kedveli
Császármorzsa...
0 komment 17 ember kedveli
Kovászos házikenyér
1 komment 27 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.